Monday, June 15, 2009

SHRIMP EGGROLL - Lumpia Udang

Shrimp Eggroll

Ingredients :
- Skin eggroll 15 sheets, ready to buy -
- 600 grams of fresh shrimp, peeled, finely chopped -
- 1 chicken eggs bouts, shake -
- Garlic 4 cloves, finely chopped -
- Leaves onion 3 stem, finely sliced -
- 1 tbsp salt-Style -
- Sesame oil 1 tbsp -
- 1 tbsp sweet-Style -
- 1 tsp salt -
- 1 tbsp flour, dissolve -
- 300 ml cooking oil, to fry -

How to prepare :
1. Content: Stir fry garlic and spring onion until fragrant. Enter the chopped shrimp, eggs and other ingredients, even confused. Cook until cooked, lift.
2. Take the skin eggroll dough fill with content. Scroll up to solid, glue with solvent flour.
3. Heat oil, fry eggroll to tawny,lift and drained.
4. Serve with eggroll chili sauce or cayyenne.

For 15 pieces

Lumpia Udang

Bahan :
- Kulit lumpia 15 lembar, siap beli -
- Udang segar 600 gram, kupas, cincang halus -
- Telur ayam 1 buti, kocok -
- Bawang putih 4 siung, cincang halus -
- Daun bawang 3 batang, iris halus -
- Kecap asin 1 sdm -
- Minyak wijen 1 sdm -
- Kecap manis 1 sdm -
- Garam 1 sdt -
- Tepung terigu 1 sdm, larutkan -
- Minyak goreng 300 ml, untuk menggoreng -

Cara membuat :
1. Isi : Tumis bawang putih dan daun bawang hingga harum. Masukkan udang cincang, telur dan bumbu yang lain, aduk rata. Masak hingga matang, angkat.
2. Ambil kulit lumpia isi dengan adonan isi. Gulung hingga padat, rekatkan dengan larutan terigu.
3. Panaskan minyak, goreng lumpia hingga kuning kecoklatan, angkat dan tiriskan.
4. Sajikan lumpia dengan saus sambal atau cabe rawit.

Untuk 15 buah

Koki - Edition 0033 - December 2004

No comments:

Popular Posts

Pengikut

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More