Tuesday, June 16, 2009

VARIOUS FRUIT PUDDING - Puding Aneka Buah

Various Fruit Pudding

Ingredients :
- Sponge roll 1, ready to buy, cut -
- Strawberry 5, sliced thin -
- Orange mandarin1 / 2 cans -
- Mica 5 -

White layer:
- White seaweed 1 / 2 packet -
- Water 300 ml -
- Sugar 75 grams -

Layer of green:
- White seaweed 1 / 2 packet -
- Water 250 ml -
- Sugar 100 grams of sand -
- 1 egg white grains, shake numb -
- Dyes green food sufficiently (from the leaves pandanus suji) -

Layer of red:
- White seaweed white 1 / 2 packet -
- Water 300 ml -
- Sugar 75 grams of sand -
- Basil seeds 10 grams, soaked to blossom -
- Dyes eating pink sufficiently -

How to prepare :
1. White layer: mixed gelatin, sugar and water, boiled until boiling, lift.
2. Layer of green: mixed all ingredients except egg white until boiling stew, pour into the egg white shake add green coloring, poke to the average.
3. Layer of red: mixed boiled until all ingredients boiling. Give young red food coloring, lift.
4. Mica rounded form of a plastic bucket sponge roll, mandarin orange and strawberry. Pour white layer, layer of green and red layers, respectively freeze. Serve.

For 5 pieces

Puding Aneka Buah

Bahan :
- Bolu gulung 1 buah, siap beli, potong -
- Stroberi 5 buah, iris tipis -
- Jeruk mandarin1/2 kaleng -
- Mika plastik 5 buah -

Lapisan putih :
- Agar-agar putih 1/2 bungkus -
- Air 300 ml -
- Gula pasir 75 gram -

Lapisan hijau :
- Agar-agar putih 1/2 bungkus -
- Air 250 ml -
- Gula pasir 100 gram -
- Putih telur 1 butir, kocok kaku -
- Pewarna makanan hijau secukupnya (bisa dari daun suji)-

Lapisan merah :
- agar-agar putih 1/2 bungkus -
- Air 300 ml -
- Gula pasir 75 gram -
- Telasih 10 gram, rendam hingga mekar -
- Pewarna makan merah muda secukupnya -

Cara membuat :
1. Lapisan putih : campur agar-agar, gula pasir dan air, rebus hingga mendidih, angkat.
2. Lapisan hijau : campur semua bahan kecuali putih telur rebus hingga mendidih, tuang kedalam putih telur kocok tambahkan pewarna hijau, aduk hingga rata.
3. Lapisan merah : campur semua bahan rebus hingga mendidih. Beri pewarna makanan merah muda, angkat.
4. Bentuk bulat mika plastik susun bolu gulang, jeruk mandarin dan stroberi. Tuang lapisan putih, lapisan hijau dan lapisan merah, secara berurutan bekukan. Sajikan.

Untuk 5 buah

Koki - Edition 0033 - December 2004

No comments:

Popular Posts

Pengikut

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More