Monday, June 8, 2009

COMPLETE MEATBALL TOFU FISH - Bakso Tahu Ikan

Meatball Tofu Fish

Ingredients :
- Know 6 white or yellow fruit, cut a square -
- Fillet of fish tengiri 200 grams -
- Tapioca flour 50 grams -
- Es stone 50 grams -

Ingredients :
- 3 cloves garlic, mashed -
- Onion shaft 1, slices tpis -
- Salt -
- Sugar -

How to prepare :
1. Mixed fish tengiri, tapioca flour, ice cubes, garlic, salt and sugar. mashed with a grinder or food processor.
2. Add onion gear, poke average.
3. Take one piece out, make a hole in one side. Do know at all.
4. Fill holes in the dough tengiri fish.
5. Heat steam pot, steam-cooked until know. Lift.
6. Serve warm with sauce meatball.

Tips:
- If you know the fear destroyed, fried filled out before.
- In addition to fish, you can replace the contents with beef or shrimp.

For 12 pieces.

Bakso Tahu Ikan

Bahan :
- Tahu putih atau kuning 6 buah, potong persegi –
- Fillet ikan tengiri 200 gram –
- Tepung tapioka 50 gram –
- Es batu 50 gram –

Bumbu :
- Bawang putih 3 siung, haluskan –
- Bawang prei 1 batang, iris tpis –
- Garam secukupnya –
- Gula pasir secukupnya –

Cara membuat :
1. Campur ikan tengiri, tepung tapioka, es batu, bawang putih, garam dan gula pasir. Haluskan dengan grinder atau food processor.
2. Tambahkan bawang prei, aduk rata.
3. Ambil satu potong tahu, buat lubang di salah satu sisi. Lakukan pada semua tahu.
4. Isi lubang tahu dengan adonan ikan tengiri.
5. Panaskan panci pengukus, kukus tahu hingga matang. Angkat.
6. Sajikan hangat dengan kuah bakso.

Tips :
- Jika takut tahu hancur, goreng tahu sebelum diisi.
- Selain ikan, anda bisa mengganti isi dengan daging sapi atau udang.

For 12 pieces.

Koki - 0098 Edition - June 2007

No comments:

Popular Posts

Pengikut

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More